Почетна

Почетак 21. Фестивала


Два гусара из буквараПрограм 21. Фестивала хумора за децу почео је представом "Два гусара из буквара" коју су Рајко Јоличић и Драгиша Симовић одиграли у Центру за културу пред лазаревачким првацима.

Свечани почетак 21. Фестивала21. Фестивал хумора за децу свечано је отворен у подне у Библиотеци. Отварању је присуствовао директор ПДРБ Колубара Небојша Ћеран, а у програму су наступили основци ОШ "Дуле Караклајић" Вук и Јована Лекић са својим награђеним песмама, као и основци из Основне музичке школе "Марко Тајчевић".

Златно Гашино перо Шиму ЕшићуНаграда Златно Гашино перо за свеукупан допринос стваралаштву за децу припала је ове године Шиму Ешићу. Златно Гашино перо додељено му је првог дана Фестивала, одмах након Свечаног отварања.

"Црно јагње" Пулс театраПрви дан 21. Фестивала хумора за децу затворен је премијером луткарске представе "Црно јагње" лазаревачког ПУЛС театра.

Галерија фотографија

 

Награде
И ове године на конкурс Фестивала стигао је велики број ваших ликовних и литерарних радова. Жири у саставу Слободан Станишић, Ана Григорјев, Наталија Лекић, Даринка Станојевић и Радмила Булатовић имао је и ове године тежак задатак да награди најбоље. Захваљујемо свима који су учествовали. Следе РЕЗУЛТАТИ
 

Литерарни радови - Награђени


Уводне песме на почетку Фестивала читају:

Јована Лекић 5/4 ОШ "Дуле Караклајић", Лазаревац
песму ЧЕСТИТКА ГАШИ

Вук Лекић 2/5 ОШ "Дуле Караклајић", Лазаревац
песму ГАША ЛУТКА НАША

Опширније...

 

Ликовни радови - Награђени


Апсолутни шампион хумора за 2009. годину је Ликовна радионица дечјег одељења Народне библиотеке Ужице за гусара, гусарски хумористички ковчег и серију радова на тему екологије.

Опширније...

 

Закључци са саветовања у Врујцима
Преузми закључке: закључци_у_врујцима.pdf (300 КБ)

 

<< Почетак < Претходна 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следећа > Крај >>

Страна 138 од 146