Почетна Новости

Новости

Промоција књиге проф.др Србољуба Живановића
У среду, 24. априла са почетком у 18 часова у сали библиотеке одржана је промоција књиге "Хрватски геноцид против Срба, Јевреја и Рома" проф. др Србољуба Живановића у издању ИК Пешић и синови. Програм је реализован у сарадњи са Удружењем грађана "Наше огњиште" Лазаревац.

Опширније...

 

Представа Вилијама Шекспира "Ромео и Јулија"
Поводом 23. априла, Светског дана књиге Библиотека "Димитрије Туцовић" из Лазаревца у сарадњи са ТШ "Колубара" приредила је представу Вилијама Шекспира "Ромео и Јулија". Плато и тераса претворени су у Капулетов врт.

Опширније...

 

Промоција књиге "Заблуда Светог Себастијана"
Otkazano. Бићете обавештени о накнадном термину.

Опширније...

 

Предавање о етарским уљима
У свечаној сали Библиотеке у петак, 19. априла 2019. годиме у 18:00 одржаће се предавање о етарским уљима.

Опширније...

 

Промоција књиге "Српски пут" Часлава Коривице
У понедељак, 8. априла у свечаној сали библиотеке одржана је промоција књиге. Издавачка кућа Catena Mundi представила се лазаревачкој публици у нашој библиотеци једном од својих најновијих књига аутора проф. филозофије на ФПН у Београду Часлава Копривице "Српски пут". Никола Маринковић, извршни уредник ИК објаснио је мотив настанка ове књиге и суштину садржаја књиге. Нагласио је да је ово дело резултат дводеценијског писања професора Копривице на, махом, националне и својевремено актуелне теме, које су нажалост актуелне и дан данас. То су заправо геополитички, морални, па и економски проблеми с којима се сусрећемо уназад више деценија.

Опширније...

 

Прича о бомбардовању аеродрома у Лазаревцу 1941. године
У понедељак, 8. априла са почетком у 18 часова у простору библитеке отворена је изложба под називом „Смрт девет авијатичара: Лазаревац, 7. април 1941." аутора др Милорада Ђоковића.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 107