Почетна Новости

Новости

Награда „Дејан Медаковић“ за 2020.
Награду „Дејан Медаковић“ за 2020. годину, коју додељује издавачка кућа „Прометеј“ из Новог Сада, добио је Дејан Вукићевић за књигу „NON IMPRIMATUR или цензура у библиотекарству и издаваштву“.

 

Опширније...

 

Међу јавом и мед сном
У галерији "Симонида" Центра за културу Лазаревац реализован је заједнички програм са Библиотеком "Димитрије Туцовић" под називом "Међу јавом и мед сном". Реч је о првој самосталној изложби Јасмине Иванковић, дипломираног филолога.

Опширније...

 

Дигитални водич кроз Лазаревац
Апликација "Дигитални водич" која прича причу о нашем граду сада је доступна на следећим линковима...

Опширније...

 

Дијалози о култури - Епизода 10


 


Библиотека Димитрије Туцовић у складу са околностима изазваним вирусом КОВИД-19 покренула је онлајн програм ДИЈАЛОЗИ О КУЛТУРИ.

Опширније...

 

Дијалози о култури - Епизода 9


 


Библиотека Димитрије Туцовић у складу са околностима изазваним вирусом КОВИД-19 покренула је онлајн програм ДИЈАЛОЗИ О КУЛТУРИ.

Опширније...

 

Колубарци у балканским ратовима и Великом рату
У уторак 15. децембра је постављена, а у среду, 16. децембра у подне у холу библиотеке у Лазаревцу медијски је представљена изложба посвећена Колубарској бици са посебним акцентом на учешћу становника из лазаревачких сеоских средина (Вреоци, Барзиловица, Бистрица, Дрен, Чибутковица, Трбушница, Барошевац и ...). Организатор ове значајне изложбе, која садржи драгоцене експонате из овог историјског периода Србије, јесу Удружење потомака ратника 1912-1920 - секција Бистрица и удружење Наше огњиште. Испред ова два удружења говорили су Радиша Михаиловић из Бистрице, који је прочитао и говор Божидара Добричића написан за ову прилику, и Зоран Антонијевић из Вреоца.

Због великог интересовања за изложбу о Колубарској бици, поставка ће моћи да се погледа још два дана, до петка, 25. децембра ове године у холу библиотеке "Димитрије Туцовић".

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 129