Правилници



















Почетна Новости

Новости

Промоција новог романа Игора М. Ђурића




На Видовдан, у четвртак, 28. јуна у сали библиотеке одржана је у оквиру манифестације Дани Лазаревца промоција књиге завичајног писца, сада Лазаревчанина Игора М. Ђурића. Роман је понео наслов "Девети круг светог краља (изопачено време велике деветке)".

Опширније...

 

Промоција фотомонографије "Душа Србије - Шумадија и Поморавље"




У уторак, 26. јуна у лазаревачкој библиотеци промовисана је претежно фотомонографија "Душа Србије - Шумадија и Поморавље". Аутори монографије су прекаљени фотограф и кустос из Крагујевца Предраг Михајловић Циле и новинар и фотограф Зоран Петровић, такође Крагујевчанин.

Опширније...

 

Историја једне утопије




У среду, 20. јуна у сали библиотеке промовисана је књига издавачке куће Catena Mundi "Историја једне утопије". О књизи је најпре говорио извршни директор издавачке куће Никола Маринковић, који је напоменуо да је иницијативу за објављивање књиге покренуо Маринко Вучинић, а књига је посвећена сенима покојног историчара Душана Батаковића.

Опширније...

 

Стогодишњица стварања Југославије




У среду, 20. јуна са почетком у 19:30 у сали Библиотеке "Димитрије Туцовић" биће представљен капитални пројекат "Catene Mundi" поводом стогодишњице стварања Југославије - "Историја једне утопије" (више од 60 аутора о неуспелом пројекту заједничке државе Јужних Словена).

Опширније...

 

Изложба "Обећања прошлости" у Библиотеци




У среду, 13. јуна у холу библиотеке "Димитрије Туцовић" отворена је изложба стрипа и илустрације Милије Белића. под називом "Обећања прошлости". О Белићевом раном раду на деветој уметности говорио је  Павле Зелић, писац сценарија за стрип а године 2009. добио је награду "Млади теоретичар стрипа".

Опширније...

 

Манастир Жича: седиште архиепископије, епископије и сабора у средњем веку




У сусрет значајном јубилеју српске националне историје и културе, 800 година од стварања аутокефалне цркве и Српске архиепископије, у понедељак, 28. маја 2018. представљена је књига доктора историје, Драгољуба Даниловића "Манастир Жича: седиште архиепископије, епископије и сабора у средњем веку".

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следећа > Крај >>

Страна 82 од 174