ПравилнициПочетна

СТРУЧНИ СКУП „НЕ ЗНА ХУМОР ЗА СТАРОСТ И УМОР“ - СТВАРАЛАШТВО ЗА ДЕЦУ МИЛОВАНА ДАНОЈЛИЋA
У оквиру другог дана Фестивала у сали Библиотеке одржан је стручни скуп под називом „Не зна хумор за старост и умор“ - Стваралаштво за децу Милована Данојлићa, чији је модератор била проф. др Зорана Опачић.

Опширније...

 

ТРАДИЦИОНАЛНА ФЕСТИВАЛСКА КЛИКЕРИЈАДА И ДРУЖЕЊЕ ПИСАЦА СА ВРТИЋИМА
Традиционално је другог дана Фестивала у ПУ „Ракила Котаров Вука" одиграна "То знам и умем" - Кликеријада са Банетом Росићем - Летећа гитара и Тодом Николетићем, писцем за децу. Двориштем депаданса "Детињство" орила се дечија граја и одјекивале су духовите досетке и песме нашег писца и музичара.

Опширније...

 

ДОДЕЛА СРЕБРНОГ ГАШИНОГ ПЕРА
Сребрно Гашино перо 35. Фестивала за најдуховитију књигу за децу објављену на српском језику између два Фестивала, добио је Душко Домановић за књигу “Наврх дима из димњака”. По речима овогодишњег добитника Златног Гашиног пера, Бранка Стевановића, Домановић уважава речи Душка Радовића да деца захтевају праве, зреле, ведре и мудре песме. Пише поезију, кратке приче и драме, како за децу, тако и за одрасле.

Опширније...

 

ФЕСТИВАЛСКИ ПИСЦИ ПОСЕТИЛИ ШКОЛАРЦЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ ЛАЗАРЕВАЦ
Други дан 35. Међународног фестивала хумора за децу са слоганом „Радост, смех и игра за сву децу“, почео је посетом дечијих писаца основним школама са територије наше општине.

Опширније...

 

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „ЈА САМ БИО, ХАЈДЕ МАЛО И ТИ“, ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ДОБИТНИКА ЗЛАТНОГ ГАШИНОГ ПЕРА
Првог дана Фестивала представљена је нова Гашина књига под насловом „Ја сам био, хајде мало и ти”, прошлогодишњег добитника Златног Гашиног пера, које је додељено Пеђи Трајковићу, који више није са нама.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 11 од 210