Почетна

Ликовна колонија у Рудовцима обележила Дан рудара
Поводом Дана рудара Србије у порти цркве Вазнесења господњег у Рудовцима је приређен програм у коме је узела учешћа и Библиотека „Димитрије Туцовић“. Организатор читавог догађаја је Горан Перишић, председник УО ликовне колоније „Грујица Лазаревић“. У прелепом амбијенту парохијског дома постављени су сегменти изложби „Е, не дам, бре !“, карикатуре Ненада Карића, посвећене Колубарској бици, затим део изложбе „Колубарци у Балканским и Првом светском рату“ аутора Зорана Антонијевића, и „Међу јавом и мед сном“ ауторке Јасмине Иванковић. Поред тога приказан је и велики број артефаката које је истраживач Душан Миловановић пронашао на Врачем брду и Човки.

Опширније...

 

Изложба и промоција збирке песама Ненада Карића Карелија
У суботу, 6. августа 2022. године, на Дан рудара, у порти цркве Светог вазнесења Господњег и Спомен кући попа Ранка Дмитровића у Рудовцима са почетком у 9:30, отварање изложбе „Е, не дам, бре!“, посвећена српском народу у Првом светском рату.

Опширније...

 

87. ИФЛА, светски библиотечко-информациони конгрес
87. ИФЛА, светски библиотечко-информациони конгрес, одржао се у Даблину, у Ирској, од 26. до 29. јула 2022. Конгрес се одржао у Конгресном центру Даблин.

Опширније...

 

Семинар „Култура једнакости“
Акредитовани семинар за запослене у библиотекама „Култура једнакости - обезбеђивање приступачности просторија и програма библиотеке за особе са инвалидитетом“ одржан је у понедељак, 4. јула у свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“. У име Центра за развој инклузивног друштва предавачи су били Александар Богдановић, и др Дејан Масликовић, научни сарадник Института за друштвене науке. Семинару су поред запослених у библиотеци присуствовали и запослени у Туристичкој организацији Лазаревца, Центру за културу и Првом приградском позоришту.

Опширније...

 

50. изложба Атељеа „Сезан“
Традиционалну 50. изложбу Атељеа „Сезан" обележила је свечана атмосфера поводом великог јубилеја. Поред свечарског имала је и хуманитарни карактер. Полазници атељеа и њихови педагози, Зоран Ерић и Владимир Петровић, приложили су све радове на продају у корист наше суграђанке Јане Симић. На изложби су се нашла и два Јанина рада.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 185