Почетна

Промоција "Рецитанке" Данијеле Квас
У среду, 9. јуна у 20 часова, на платоу испред Библиотеке одржана је промоција књиге "Рецитанка" Данијеле Квас. О књизи је говорио писац за децу Тоде Николетић, рецензент књиге.

Опширније...

 

Отворена изложба илустрација шведских књига за децу
У понедељак, 7. јуна у 10 часова у холу Библиотеке отворена је  изложба илустрација најпознатијих шведских књига за децу. Гости на отварању су били заменик амбасадора Шведске у Београду, господин Јоаким Верн. Истог дана су одржане радионице за предшколце и млађе основце, а тема је била шведска литература за децу.

Опширније...

 

Дијалози о култури - Епизода 13
Библиотека Димитрије Туцовић у складу са околностима изазваним вирусом КОВИД-19 покренула је онлајн програм ДИЈАЛОЗИ О КУЛТУРИ.

Опширније...

 

Промоција књиге Данијеле Квас
Стихове говоре глумци ПУЛС театра, у среду, 9. јуна 2021. године у 20:00 на Платоу испред Библиотеке.

Специјални гости: Тоде Николетић и Бранимир Росић

 

Опширније...

 

Толстој и Достојевски - изложба о два књижевна великана
У понедељак, 17. маја у холу Библиотеке отворена је изложба под називом „Толстој и Достојевски у српској култури“ ауторке Наташе Булатовић, библиотекарке Библиотеке града Београда. Изложбу су отвориле ауторка и директорка Библиотеке Јасмина Иванковић. Повод за ову поставку је 111 година од рођења Лава Николајевича Толстоја и 200 година од рођења, односно 140 година од смрти Фјодора Михаиловича Достојевског.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 164