Почетна

Завршен 32. међународни фестивал хумора за децу
Ове године програм 32. Међународног фестивала хумора за децу је осмишљен и прилагођен ситуацији у којој се налазимо и свим обавезујућим мерама.
Првог дана, пре свечаног почетка, госте смо дочекали на платоу испред Библиотеке хумористичком изложбом "Куварице скини се са фејса" Горана Новакова, писца и редитеља из Новог Кнежевца. Радови се још могу погледати у изложбеним паноима Библиотеке.

Опширније...

 

Фестивал српских вина
Библиотека "Димитрије Туцовић" из Лазаревца и ТО Лазаревац под покровитељством ГО Лазаревац објављују наградни књижевни конкурс поводом Фестивала српских вина.

Опширније...

 

Програм 32. Међународног фестивала хумора за децу
Програм 32. Међународног фестивала хумора за децу је осмишљен и прилагођен ситуацији укојој се налазимо и свим обавезујућим мерама. Уз наше жаљење и наду да ће се догодине све одвијати нормално, овогодишњи Фестивал неће организовати Ревију дечјих драмских група, неће у салама бити позоришних програма, нема услова за сусрете писаца и деце у школама, за стручни семинар у библиотеци, за мнге радионице, плесне и музичке програме и много тога још.

Опширније...

 

На данашњи дан преминуо је писац Петар Кочић
На данашњи дан 1916. године преминуо је народни трибун и велики српски писац Петар Кочић. Поводом тога на нашем сајту можете погледати књигу "Трагика Петра Кочића" завичајног аутора др Милорада Ђоковића. Књига је настала 2016. године поводом стогодишњице смрти овог писца лирског реализма и великог борца за како је сам говорио "истину, слободу и отаџбину".

Опширније...

 

Фестивалски конкурс за маскенбал
Раша Попов је говорио да је наш маскенбал најбољи у Европи, Града Стојковић је стиховима казао:

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 155