Почетна

Малишани показали шта знају
Трећи дан фестивала хумора за децу завршен је дечијим наступима испред Библиотеке „Димитрије Туцовић“.

Опширније...

 

DJ Dee See и Harp Seals затворили фестивал
Млади Лазаревчани наступили су на платоу испред градске општине као последњи извођачи овогодишњег програма и тако званично затворили 30. Међународни фестивал хумора за децу који је одржан од 17. до 20. септембра.

Опширније...

 

Маскенбал и награде за најбоље
Завршни део манифестације Међународног фестивала хумора за децу одржан је 20. септембра традиционалним маскенбалом, под геслом „Пођеш улицом, а оно све врви!“. Ученици са својим наставницима маскирани у различите ликове, јунаке из књиге, звезде из филмова, стрипова и свакодневног живота, окупили су се испред својих школа одакле су кренули у јединствену поворку која се кретала Карађорђевом улицом до општине. Програм на бини испред Градске општине Лазаревац где су проглажене најбоље маске водио је песник Тоде Николетић, а музицирао Бранимир Росић, композитор и аниматор. Председник општине Бојан Синђелић поздравио је пристуне, а њему је Ленка Љубојевић, ученица ОШ „Дуле Караклајић“ вратила симболичан кључ града којим су ових дана управљала деца.

Опширније...

 

Награде најбољим литерарним и ликовним радовима
За најуспешније литерарне и ликовне радове, појединцима и установама, као и креативним сарадницима фестивала додељено је 100 признања, награда, диплома и захвалница. Са именом фестивала награде су отишле у пет држава, у Немачку, Македонију, Црну Гору, Босну и Херцеговину и Србију, у око 50 градова и села, од Лазаревца, Београда, до Тетова, Бијељине, Подгорице и Еслингена у Немачкој.

Опширније...

 

Гашино перо Иви Тењи из Сремске Митровице
Награда Гашино перо, намењена најмлађим ствараоцима, додељена је Иви Тењи, ученици ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ из Сремске Митровице за рукопис необјављених песама „Чаролија и магија“.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 122