Почетна

Биоскоп сликовница
Библиотека вас позива да заједно одемо у наш Биоскоп сликовница.

Опширније...

 

Бомбардовање аеродрома у Лазаревцу
Циљ ове мултимедијалне поставке је да се уместо културе заборава афирмише култура сећања и сачува истина о непознатом догађају из Другог светског рата, када је немачка авијација 7. априла 1941. године бомбардовала небрањени помоћни аеродром код Лазаревца и масакрирала деветорицу авијатичара. О овом догађају не постоји спомен-обележје.

Опширније...

 

70 година културне мисије Библиотеке "Димитрије Туцовић"
Изложба "70 година културне мисије Библиотеке "Димитрије Туцовић" чији је аутор Јасмина Иванковић настала је поводом великог јубилеја ове установе. Обухвата временски период живота и рада најстарије установе културе у Лазаревцу.

Опширније...

 

Библиотечке маске - радионице у доба изолације
За хеклање библиотечке маске потребна вам је игла бр. 3 и око 20 грама памучног конца у две боје . Хекла се стубићима са једним навијутком, и стубићима без навијутка. Са унутрашње стране израдите две попречне траке које служе као подлога за папирне или платнене убрусе који се мењају по потреби. Маска се израђује према приложеној шеми чија легенда изгледа овако:

Опширније...

 

Нови дигитални садржаји
У складу са препорукама Министарства за културу и информисање Републике Србије Библиотека "Димитрије Туцовић" из Лазаревца започиње са постављањем нових дигиталних садржаја. Пре свега скрећемо пажњу на нашу Дигиталну библиотеку, односно нове наслове завичајне периодике која је доступна путем званичног сајта Библиотеке "Димитрије Туцовић".

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 147