Почетна

Вече традиције, песме и ћирилице у библиотеци
У среду, 28. марта са почетком у 19 часова у сали библиотеке одржана је промоција две књиге које као заједничку тачку имају народну традицију певања и наздрављања. Прва књига је биографија "Тако је живео и стварао Драгиша Недовић" др Драгана Батавељића, а друга је збирка здравица "Здрав Србине, мој поносу" коју је приредио Драгиша Симић, етно стваралац и здравичар, а о њој је говорио Миша Којић у име издавача, Удружења за заштиту ћирилице "Добрица Ерић" из Београда.

Опширније...

 

Вече сећања, пркоса и поноса
Поводом 19 годишњице НАТО агресије на СРЈ и Србију одржано је "Вече сећања, пркоса и поноса". Свечана сала библиотеке била је премала да прими све заинетересоване грађане . Међу присутнима су били припадници војске и добровољци са територије општине Лазаревац (њих седам), који су учествовали у серији битака за реон карауле Кошаре.

Опширније...

 

Хуманитарни концерт у библиотеци
У петак, 23. марта са почетком у 19 часова у сали библиотеке одржан је хзманитарни концерт Вукашина Стефановића који је на кларинету извео композиције Пуланка, Менделсона, Дебисија и Огњена Поповића.

Опширније...

 

Изложба Василија из Винаца у Лазаревцу
У четвртак, 22. марта у холу Библиотеке отворена је изложба слика Бранка Васиљевића, у уметничком кругу познатијег као Василије из Винаца. Што се ликовног образовања тиче Васиљевић га је стицао у класи Гастона Тиериа у Ecole de Crozant и код ненада Жилића у Паризу, а и самостално је стално надограђивао своје знање и умеће путем литературе.

Опширније...

 

Поетски кабаре поводом Светског дана поезије
У среду, 21. марта са почетком у 19 часова у сали библиотеке одржан је поетски кабаре, први поетски стендап у извођењу песника Наде Ђорђевић, Љупке Вујичић и Веље Жуњића.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 111