Почетна

Љиљана Шарац у лазаревачкој библиотеци
Најчитанија ауторка издавачке куће Evro-Book по други пут се представила лазаревачкој публици.Читаоцима је представила својих пет романа који су се појављивали у периоду од 2015. до 2019. године. То су "Опет сам те сањао", "Где сам то погрешила", "Зид тајни", "Старија", "Старији". Публика је уживала пре свега  у живој речи ауторке која је највише пажње посветила стваралашком процесу и на тај начин лазаревчанима приближила своје мотиве за бављење списатељским радом.

Опширније...

 

Додела награда најбољима на конкурсу за поезију о љубави и вину
Додели награда најбољима на конкурсу за поезију о љубави и вину под називом "Вино је поезија у чаши" поред награђених песника присуствовали су и чланови жирија. Након саопштења које је прочитао Мирко С. Марковић, уручене су и пригодне награде : Промотивни пакети Туристичке организације Лазаревац, затим књиге из издавачке продукције Библиотеке "Димитрије Туцовић" и скулптуре Чеде Качамака, симбола нашег краја.

Опширније...

 

"Милена Дравић или кључ снова"
Прича о Монографији "Милена Дравић или кључ снова" је започела представљањем Аните Панић и њеног богатог рада на Радио Београду и РТС -у, што је и довело до ове занимљиве књиге. Прича о Милени је и прича о историји југословенског филма, јер, она је играла у 170 филмова разних жанрова.

Опширније...

 

Песнички конкурс "Вино је поезија у чаши" - резултати
Конкурс за најбољу песму о вину организује се неколико година уназад у садарњи са Туристичком организацијом Лазаревца a поводом Фестивала српских вина који се одржава сваке јесени. Ове године на конкурс је пристигло 27 песама које је послало 15 аутора.

Опширније...

 

"Приче о пркосним српкињама" Иване Нешић
У Свечаној сали библиотеке у четвртак, 17. октобра 2019, у 13:00 одржана је промоција књиге "Приче о пркосним српкињама" ауторке Иване Нешић.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 147