Почетна

Колубарци у балканским ратовима и Великом рату
У уторак 15. децембра је постављена, а у среду, 16. децембра у подне у холу библиотеке у Лазаревцу медијски је представљена изложба посвећена Колубарској бици са посебним акцентом на учешћу становника из лазаревачких сеоских средина (Вреоци, Барзиловица, Бистрица, Дрен, Чибутковица, Трбушница, Барошевац и ...). Организатор ове значајне изложбе, која садржи драгоцене експонате из овог историјског периода Србије, јесу Удружење потомака ратника 1912-1920 - секција Бистрица и удружење Наше огњиште. Испред ова два удружења говорили су Радиша Михаиловић из Бистрице, који је прочитао и говор Божидара Добричића написан за ову прилику, и Зоран Антонијевић из Вреоца.

Због великог интересовања за изложбу о Колубарској бици, поставка ће моћи да се погледа још два дана, до петка, 25. децембра ове године у холу библиотеке "Димитрије Туцовић".

Опширније...

 

Дијалози о култури - Епизода 8
Библиотека Димитрије Туцовић у складу са околностима изазваним вирусом КОВИД-19 покренула је онлајн програм ДИЈАЛОЗИ О КУЛТУРИ.

Опширније...

 

Изложба удружења "Наше огњиште" - секција Етно група Лајковачко огњиште
У петак, 4. децембра, у изложбеном простору Библиотеке "Димитрије Туцовић", удружење "Наше огњиште" - секција Етно група "Лајковачко огњиште" представило се медијима изложбом и пратећим програмом (Лајковачком) Колубаром и брдима фрулом, сликом и беседом.

Опширније...

 

Важно обавештење
Због, тренутно, изузетно лоше епидемиолошке ситуације Библиотека „Димитрије Туцовић” у наредном периоду неће радити суботом.

У наредном периоду Библиотека ће радити сваког радног дана од 10 до 17 часова.
 

Важно обавештење
Поштовани корисници,

Надамо се да ћете имати разумевања за измене које су извршене у радном времену Библиотеке. Разматрали смо и ваше потребе и безбедност свих нас у ова несигурна времена. Срдачно вам се захваљујемо на подршци и придржавању мера које стално прекрајамо према новим одлукама.

Срдрачно, Ваша Библиотека.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 159