ПравилнициПочетна

ГОСТИ ИЗ ВАЉЕВА ПРЕДСТАВИЛИ КЊИГУ О ШПАНСКОЈ ГРОЗНИЦИ
У четвртак, 2. марта у свечаној сали библиотеке одржана је промоција књиге „Епидемија шпанске грознице у Србији 1918-1919“ аутора професора др Владимира Кривошејева.  Уз промоцију књиге у холу је постављена изложба „Оглашавање у време пандемије шпанске грознице у 1918-1919“ студената Академије струковних студија Западна Србија, одсек Ваљево под менторством др Биљане Рабасовић и професора др Владимира Кривошејева.

Опширније...

 

„СВЕТ ЈЕ ИСТИ“
У уторак, 28. фебруара у библиотеци је одржана промоција путописне књиге "Свет је исти" Миросалава Радаковића. О књизи су говорили Карло Астрахан, уредник издања и Ратко Кушић, филмски и телевизијски сниматељ и режисер и сам светски путник.

Опширније...

 

СЕЋАЊЕ НА ПРОФЕСОРА ЧЕДУ ЖИВАНОВИЋА
У четвртак, 24. фебруара 2023. године у сали библиотеке је одржано књижевно дружење у сећање на професора Чеду Живановића. У организацији Књижевног клуба "Димитрије Туцовић" окупили су се поштоваоци и пријатељи професора Живановића који је у овом граду оставио неизбрисив траг на више нивоа. Чланови клуба читали су одломке из професорових путописа, а у томе су им се придружили и ученици лазаревачке Гимназије.

Опширније...

 

„ТРЕПТАЈ КАПИ БОЈЕ ЧИСТЕ“
У уторак, 21. фебруара 2023. године, у холу библиотеке је отворена изложба слика Данила Стојановића, уметника који живи и ствара у Ваљеву. На сликама Данила Стојановића смењују се мотиви који на први поглед откривају уметника који посеже за реалношћу приказа у ком је лични естетски оквир пресудан за стварање ликовног језика којим саопштава своје формално-садржинске преокупације.

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ
У четвртак, 2. марта 2023. у 19:00, у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу одржаће се промоција књиге „Епидемија Шпанске грознице у Србији 1918-1919“. Промоцију књиге прати и интересантна изложба о пропагандним активностима за време пандемије.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 194